✰ Alhamdulillah ✰
written on Friday, November 9, 2012 @12:36 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

assalamualaikum dear followers

today is a very happy day for me, i achieved my goal, today is a history, for the first time my exam slip result, straight As, iam nothing else but proud of myself, subhanallah alhamdulillah, Allah heard me and my wishes



for this semester, i get 3.76. finally, DL :) yeeeeyy me. actually i have 7 subs overall, but the other sub i took it during the intersession and for that paper, i got 4 flat, so campo campo with this semester punya lagi 6 subs, bammmm! 3.76. alhamdulillah syukur ya Allah i still cant believe that i actually owned this slip ! and the best part is that, semua geng saya turut dpt DL Alhamdulillah. my KF also worked very hard this sem and Alhamdulillah he passed every 8 subs he took and i am so proud of his pointer yang naik sangat :p

okay semangat dah cukup kental, goal for next sem? 3.8 insyaAllah, pray for me peeps !

xx
➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ Festival Pengantin Malaysia 2013 ✰
written on Wednesday, November 7, 2012 @7:28 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum and good evening semua orangs

okay so harini bangun pagi check tablet wah wah wah seghonok sekejap, mujurlah Ryan yang kejut saya bangun klu tak takdela gembira awal skit hari ini. haha Alhamdulillah owner butik Asylla Collections (boleh search dkt facebook) invite saya untuk jadi model for her collections sabtu ni 10hb, event opening ceremony ni akan berlangsung di wangsa maju, seksyen 15 tak silap saya, and semua org pun boleh dtg tgk mini fashion show ni and better inform dlu owner before dtg :) klu korang dh tgk dkt facebook koleksi baju kurung moden, dress semua tu mmg cantik sgt sgt, butik ni pun mmg dah famous since keluar majalah NST and pernah disiarkan dkt rancangan Safiyya Tv9 :)

kemudian, semalam saya telah drive ke UiTM Shah Alam utk studio shoot dengan student degree dkt sana, punyalah susah nak cari fakulti, best jgk pergi sana sbb saje nak tgk uitm shah alam secara nyata, selama ni mmg la penah masuk uitm besa ni sbb kakak2 saya pun mmg belajar sini tapi mase tu kecik lagi and xkesah langsung xde terasa nak sambung uitm mana2 pun, dah besar gedabak ni kan rasanya mmg x nak ada choice lain selain sambung degree di uitm shah alam ni, haha. hasil nye? nnt dah dpt gambar saya upload.




ini ialah MUA for the day : Benon Mahayuddin

ok kemudian pada hari yg sama my mummy suruh saya bawak KF sekali ikut photoshoot since saya berurusan dengan orang yg tak kenal kan, disamping itu of course saya bawa sekali INTAN saya, dia ni mmg best dan ready je teman saya photoshoot bila bila :) so saya pun baik hati pergi pickup KF saya dan juga hantar dia balik, in return, family dia semalam treated us very well dengan foods and drinks yg served kepada kami, ya Allah syukur sgt sbb kami pun mmg saaaaangat lapar since berjam x makan sehari dan byk spent time dalam krete sahaja. mama dia mmg saaaangat baik mmg tak penat bagi kami makan, ayah KF pulak pun harini mcm extra friendly, siap decorate otak otak atas pinggan bagi kami makan, haha and baik hati tunjukkan jalan yg senang utk pulang ke rumah, ini kali ke3 saya datang ke rumah KF dan jumpa his family, 

okay so haritu kan ada beberapa photoshoot di Taman Tasik Perdana kan, photographers ni pula mmg sedang cari talent utk shoot, so ini lah beberapa hasil yang sangat memuaskan hati saya, Alhamdulillah








saya suka saya suka ! gambar gambar ini juga lah yg telah introduce kan saya kepada butik Asylla Collections tadi, :) 

one more thing, insyaAllah saya akan join Festival Pengantin Malaysia 2013 di Shah Alam on 5th January 2013. yeay masa tu saya dah officially 19thn, akhirnya ! hehe. Alhamdulillah lagi sebab saya dah ada yang ingin sponsor baju nikah untuk event tu nanti :) makeup artist untuk event tu juga ialah makeup artist yang agak terkenal dlm kalangan MUAs sekalian, nama gelaran yang dipanggil ialah Mami . nama fb dia : Rozima Ramli Kamaruddin :) Mami PM saya haritu di FB ckp, ' anda sangat berbakat dan ada rupa, mami nak bersatu dengan cah dlm event ni ' haa tup tup saya sudah di cop untuk menjadi talent nikah utk event tu, hehe, alhamdulillah, 

okay tq :)

➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ tips untuk menjadi model ✰
written on Friday, November 2, 2012 @7:10 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Hye dan Assalamualaikum :)

hai semua, kepada yang mengenali dan subscribe saya di facebook, as you all know saya kini sedang mengembangkan sayap kanan dan kiri entering a whole new world where fashion counts, yeah im a part time model now and bukan model mcm ANTM to ya guys, saya model muslimah :') comel kennnn
so yeah, ini bukan post untuk bangga diri show off riak dan sebagainya sbb to be honest saya mmg sgt minat benda ni dan lama lama bila dah involve saya rasa lebih konfiden dan in trend sejajar dengan fesyen muslimah with hijab nowadays, and guys, saya masih newbie dan muka fresh lagi and takda lah experience banyak mana sbb saya baru start benda ni pun pertengahan tahun 2012 ni. ada je kawan kawan yg tanya mcm mana boleh involve?


okay first step, pada pertengahan tahun 2012, saya dilamar seorang model wanita cantik lampai, dia baru keluar majalah Nur latest ni, dia ada buat class makeup jadi saya jadi model dia, menadah muka untuk dimakeup oleh makeup artist terkemuka di shah alam ni, mungkin anda semua ingat gambar di atas? haa tulah first time dimana minat saya mula timbul utk menjadikan ini semua sebagai hobi.

lalu, saya mula rapat dengan model terbabit dan dia mula kenalkan saya dekat beberapa orang photog newbie lalu saya dilamar sekali lagi untuk photoshoot di Melaka :) photog pertama saya sangat best, dia ajar saya mcm2 cara pose dan nasihat saya banyak sgt dan apa yg dia ckp selalu terngiang kt telinga saya masa saya photoshoot baru baru ni :) terimakasih abang afiq :) dia ni wedding photog , mmg org masjid tanah, masih lg contact dgn dia di bbm hasil gambar dan edit dia mmg sgt marbeles !


kemudian, sudah digembar gemburkan oleh beberapa manusia dimana wajah saya keluar di majalah hijabista, gambar ini tidak membanggakan saya kerana ini bukan gamba pilihan dan bukan saya yang hantar, saya sendiri terkejut mcm mana boleh keluar situ, lalu majalah itu dibeli dan KF pun dok heboh satu uitm saya keluar majalah, padahal gambar saya tah apa2 dan mcm eergh xnk ckp, im not even proud of that. jadi rakan rakan se uitm mula tahu hobi terbaru saya, sebernye ramai dah tahu sy mmg model part time kat uitm sbb part 1 dulu saya ada shoot jgk, and since dkt uitm ada course AD yg amik2 gmba tu, dan since KF kolej dengan budak2 AD ni, saya dilamar sekali lagi untuk photoshoot, kali ni indoor pulak :) photog pun boleh tahan handsome lalu saya pun bawah roommate saya izati utk teman boleh elak fitnah kay hehe :)


 thanks to Syah Irwan sbb sudi beri peluang dan erm melamar saya untuk jadi model part 4 nnt :)





sejak drpd itu, saya jugak ada join 2 photoshoot suka suka dan saya mula try makeup sendiri :)

kemudian, sebelum sem 3 berakhir, tengah gap antara paper finals, saya volunteer nak involve dlm photoshoot outdoor di Taman Tasik Perdana, kali ni, saya dpt kenal 3 org photog yg sgt otai dan friendly dan bg nasihat memberangsangkan, dan saya dimakeupkan oleh kak Lili yg sgt comel dan nak promote makeup dia sbb dia newbie lg, thanks to kak Lili, Abg Fakhri, Abg Zul dan Abg Ucu :)

gambar lain saya belum dpt, buat masa ini, tataplah wajah pelik saya dlm gmbar yg saya ada masa event haritu. 

then ni shoot betul2 lepas habis final di bandar melaka, photog ialah batchmate sendiri :) senang bekerja dgn org yg kita cepat boleh fit in, senang nk ckp, nk luahkan, senang and selesa nak bg idea nk pose mcm mana, di mana dll :)


ok dah habis final jadi saya menceburi lagi secara aktif di dalam bidang ini, makanya, saya dilamar oleh seorang gadis untuk represent boutique tudung yang beliau baru nak hidupkan bisnes ni di bangi. malam tadi saya baru deal dengan ower butik pengantin berinai bridal di cheras, dia telefon saya untuk settle kan gown pengantin yang saya akan pakai nanti :) untuk minggu ni, hari ahad saya ada photoshoot bersama abg Fakhri dan Mua(makeup artist) saya nama Kamilia di Taman KLCC, untuk minggu depan hari selasa saya ada photoshoot studio di Shah Alam, Mua newbie nk buat portfolio, untuk hari khamis saya ada shoot bersama photog aktif di area KL dan Mua saya hari khamis tu ialah seorang mua yg betul2 makeup artist malaysia dan stylish bg majalah2 dan iklan tv :) untuk Sabtu depan saya akan ke Karangkraf di Shah Alam pula :)
untuk event yg terbesar saya akan join ialah, insyaAllah klu tiada halangan, saya akan join fashion show event anjuran Mida'R di PWTC iaitu ada 10k wanita pemuda umno, event akan dilancarkan oleh Datin Seri Rosmah dan akan ada penutup yg dirasmikan oleh PM kita sendiri, artis turut ada ialah Siti Nurhaliza :) saya akan peragakan baju gown bridal kembang2 bawah tu ala2 princess sbb theme mcmtu :)

so okay skrg boleh baca balik tajuk di atas tu, tips utk menjadi model?
1. kene rajin bertanya butik2 dkt facebook, boleh search event2 yg akan happen dan boleh get in touch dengan mua
2. bila dah kenal mua, tny bila ada next photoshoot utk buat portfolio sendiri
3. klu nk buat photoshoot utk portfolio sndri, ada 2 pilihan, berbayar atau tidak ; kepada yg byk duit, boleh join event yg baju sponsored dan mungkin paling2 kene baya RM50 utk one day, tapi saya, saya buat portfolio saya cari yang tidak berbayar and kadang2 ada je yg bayar kepada sy sbb sudi bantu buat portfolio mereka :) saya akan cari photog yg nak buat portfolio jugak, saya akan cari Mua newbie sbb mereka semua selalunye tidak akan mintak bayaran klu nk photoshoot :)
4. bila dah join satu event, anda akan mula diperkenalkan kpd bberapa photog lain , carenye, photog td akan upload gmbar anda dkt fb beliau sendiri, maka kawan2 photog td iaitu seorang photog juga akan mula add fb anda dan kalau anda menepati citarasa wartawan2 ini, mungkin anda akan terpilih untuk mewakili butik2.
5, bile dh ramai photog kenal, anda akan di invite utk mcm2 photoshoot, bile ada byk photoshoot, ramai mua yg anda akan kenal, kdg2 mua adalah event planner jadi rajinlah bertanya tntg next event :)
6. bila dah jadi model newbie / talent, jangan cepat cranky dgn photog, hargai photog yg sudi edit dan baring2 atas tanah utk ambil gambar anda
7. jangan memilih, jgn cerewet pilih mua jgn cerwet pilih photog nk yg hensem2 je mmg tk, anda kene respect mereka2 ni sbb klu xde mereke, anda tidak akan kemana
8. kene belajar pakai heels 3 4 5 inci, ikuti trend skrg dan beli majalah2 spt hijabista , nur, dara, study cara pakaian utk photoshoot, tudung2 utk photoshoot dan gaya pose yg plg penting, study study study
9. kene kuat stamina, okay ni penting, sebelum start shooting, pastikan perut jgn kosong, anda akan diminta posing selama beberapa jam, anda akan berpeluh , kaki anda akan menggigil dgn sakit dan anda akan susah nak nafas (pengalaman saya), jadi byk minum air, mintak break klu x larat dan kene senam slalu :)
10. jgn berlagak, bila dah jd model, x perlu show off dan riak kt semua org, ha ha ha aku model skrg, kau ada? mcmtu, share lah pengalaman anda kepada newbie wannabe di luar sana dna juga kawan2. saya juga ada promote kawan2 saya utk jd model. baik lelaki mahupun perempuan. selain tu, saya juga ada recommend butik2 tudung yg pernah melamar saya untuk hire makeup artist yg hasilnya amat memuaskan hati :)

kelebihan hobi saya 

1. selain dapat duit, mereka akan bagi saya saguhati, tudung, kasut , belanja makan dll
2. dpt kenal raaaaamai photog dan mua, senang nnt nak kawen bole roger2 photog dan mua
3. pakai baju lawa2 terutama utk bridal boutique
4. akan bina konfiden , tak malu depan camera, ni kpd yg mmg suka photogedik lah
5. dpt belajar serba sedikit cara2 nk makeup sbb buat mse skrg je dh ada 4 org mua makeupkan saya, saya akan perhatikan semua tools makeup dia, box makeup, apa yg dia guna utk tenyeh di muka saya , dia guna berus apa step by step, kene rajin bertanya jgk, ni untuk apa, ni foundation ea, ni berapa beli kt mana, so that makeupkan org ni boleh jd side income, mak andam ke, sbb untung jgk, tp just ramai saingan, tp takpelah, makeup sanak saudara ke family ke bila ada event takpun makeup sndiri utk dpt kepuasan kendiri, kan best

yg x best

1. anda mungkin kene ada transport sendiri, sbb kdg2 ada job di luar kl dimana susah nak travel klu kita cuma tahu naik train dan monorel
2. anda kene tahu jalan sekitar kl, shah alam, putrajaya, ni adalah hotspot tmpt photoshoot 
3. klu mcm saya, saya kena ada GPS, terimakasih yaya belikan cah tablet haha k hutang2
4. muka kene jage, lepas dh makeup sane makeup sini, kene jaga, klu x jeraawat mula mencanak

get it? haha da penat type, thanks for reading :)

xx


➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ lovebirds ✰
written on @6:23 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum :)

okay so 2 days ago (sory lambat update ye kanda) we went out, so his house actually are about half an hour from mine, ikut MRR2 tu and exit dkt sungai buloh, its not that far actually bila dah tahu jalan, so we went out pergi Midvalley sebab someone dah kempunan Carls Jr,


tadaaaa, my future roommate, insyaAllah




so yeah , sampai midvalley dah pukul 12 mcm tu mmg lunch hour midvalley sesak and cari parking smpai lenguh kaki main break, nasib baik auto tupun masih merungut, lepas dah makan kami terus gerak ke brem mall area rumah sy untuk tengok wayang, we watched urm, resident evil, cerita tu pelik so takpayah tgk, tp its up to you klu ada yang minat cerita pelik pelik ni. :/ so habis wayang pukul 4, kami gerak ke jusco kepong saje nk usha tako dan sushi, tp alangkah malang nasib kami sbb rupenye tako tao mmg dah takda kt jusco? what? thats a big mistake there JJ, semua jj mesti kene ada tako, i dont know why tapi MISTI, you hear me/ helloooo, so yeah, lepas dah frust kami cuma makan ayam roasted jusco dan sushi dkt foodcourt situ je, sob sobsssss i hate you jusco kepong, 

tapi sebab ada pakwe, everything wrong turns out right, hehehe lovey dovey sgt kan k menyampah shh

so this ahad he's planning to teman me for a photoshoot dkt taman klcc, dia nak bawak sekali adik adik dia yg comels tu sbb mereka mcm bosan di rumah dan suka mengekor, so come along dear mari kita berkampung di klcc ahad ni, see ya ! :)

xx
➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ dolls ✰
written on Friday, October 26, 2012 @12:28 AM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum semua orang

i am so sorry, kalau boleh i would like to create a huge handmade card (kalau boleh la) to apologize dekat semua followers since last time i updated this blog was during Raya 2012, haha some people just dont get it that so sudden i have lost the interest in typing things and letting people know every single detail of my life.
so to begin my story, me and KF, we made it to our first 'official' anniversary. without counting the trial months which is three months (that long? not really, some girls made the boyfies waited years so be thankful!) so yeah, exactly, it has been , urm a year, 6 days, 0 hours and 6 minutes since our official date, isnt it interesting?
so to make the story short (not that short sbb banyak benda nak cerita actually) so lepas saja cuti sem bermula dengan jayanya saya dan roommate dan pakwe mula planning untuk ke Genting saja suka ria at the same time boleh celebrate anniversary and birthday pakwe, oh did i forget to mention that Kf's birthdate is the same as our anniversary? means that he became my boyfriend on his birthday, what a gift huh? LOL.
so yeah, back to our main track, we went to Genting with ok nak jugak kan mention nama korang? hah ambik
NUR IZATI ZAKARIA
NURUL ATIKAH ASYILAH AHMAD
MOHAMED FAKRULLAH BAHADUN
adik fakrul and i dont even know her name, snobbish me
and beloved KHAIROL FADZLI FADZIL
nak gambar? why dont you just click HERE to review our photos yang semua comel lote belaka nak mampuih, since dah malas update blog, sekarang pun dah malas nak letak gamba shyiok sendiri dengan pakwe sbb nanti ada orang tuuuu tuuuuuu and tuuuu 'jealousy is killing me' semua boleh sebut dengan nada yang paling gediks you could imagine HAHA
ok guys stop it be serious, lepas pergi genting on saturday, ha lupa nak cakap, these peeps were staying at my house for couple of fun nights, except Fakrul since rumah dia cuma dekat sentul, maklumlah Mat Sentul, opsie sory pakcik kehkehkeh iaitu translation untuk senyuman gigi keluar depan dua batang
on Sunday, kami semua pun menjelajah, naik kerete baru saya dengan driver yang tidak berapa nak cekap lagi dan langsung tak tahu jalan, mujurlah ada Mat Sentul tadi yang menjadi penunjuk arah, ohmai dia adalah nyawa saya di hujung kuku ketika itu, thank God! subhanallah :p
so kami main ice skating! isnt it fun enough? nope, not yet and not really sbb kaki dah rasa mcm leper ala ala flip flop macam kaki penguin, leperrrrrrrrrrrrrrrrrrr sebab kasut skate tu kan mmg kene ketat klu longgar and ikat longgar tak boleh la nak meluncur macam gadis seksi cina yang meluncur kesana kemari dengan muka yang begitu bangga, k aku jealous, sungguh ini bukan gurauan
oh yeah, lupa lagi nak cerita, our first night we spend dekat Suite Kg Seri Delima ni, suite ke? oh yes. malam pertama mereka di rumah saya, saya dan keluarga saya terutama mummy bertungkus lumus plan planning planner untuk menyambut birthday pakwe, yep, so malam tu, yang turut hadir meniup cake disampung hembusan air liur ialah ryan, mak bapak dia, ayah emak, ira, zati kecik dan birthday boy si pakwe. isnt it sweet enough sbb the first time ever pakwe tiup lilin cake besar makan ramai2 is with me and my family, MY FAMILY. :') *hugsssss*
jangan ingat sambut birthday dekat rumah awak selamat, HAHA sbb dekat meja makan pun saya telah menyapu bedak kanak kanak yang tidak digunakan di seluruh muka, baju seluar dan rambut beliau, HA HA HA this is nais
ending our vacation, sgt menyedihkan sbb lepas main ice skating tu saya straight hantar pakwe balik rumah dia dekat Subang, yeah the moment bila dah nak sampai rumah pakwe i was like dammnnnnnnnnn damnnn it damn ittttttttttttttttttttttttttttt shitzzzzzzzzzz mcm mana nak masuk rumah, do i look good, is my tudung looks ok? dah la masa tu hujan lebat cats and dogs yaw, mmg nak terkencing dibuatnya bila first time sampai rumah pakwe, however actually semua berjalan lancar, we entered his house, rumah dia tak lah besar dan tak kecik, sungguh average dan banyak kucing! hehe i like. mama dia begitu friendly lemah lembut and baik but ayah dia mcm scary, yela pakcik polis dan orang melaka pulak, so you guys jgn kecil hati dan mudah terasa lah dgn org melaka ni, faham faham lah ogheeeeee, so everything went pretty well, mak dia siap bagi buah mangga mcm seplastik besa dan suruh kirim salam orang rumah, ha amik, baru setahun dah siap suruh kirim salam orang rumah, the bond, you see, this is the reason for me to hold on and stay because we are getting serious, Alhamdulillah and insyaAllah it will last forever. and one more thing, that was the first time untuk saya datang ke rumah boyfriend, selama saya ada banyak ex ni mmg tak pernah bercakap, on call, apatah lagi jumpa depan2 dgn family boyfriend saya, so im hoping that this one is REAL.
so overall, my break started with a good and sad part, i am continuing the rest of my break dengan pengisian masa lapang iaitu photoshoot di sana sini ! yep baby, ini telah menjadi hobi baru ku, sbb posing in front of camera really builds my confidence, boosting my confidence level and i can meet a whole bunch of photographers all over malaysia and melaka, bunch of MUA (makeup artist) yang makeup sumpah lawa, maybe bila time saya kawen nanti boleh dapat sponsor makeup dan photog mungkin? or maybe paling busyuk pun dapat less 70% HA HA HA.

kbye

ps / SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA, ME LOVE YOU OLLZ

➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ dear ✰
written on Wednesday, August 22, 2012 @10:59 AM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum peepolll from bloggerland, hows your raya goin? dapat banyak duit tak? mine is no fun, dah besar ni semakin banyak kerugian bila fikir hal duit raya, padahal bigger person needs more money kan? budak kecik ape tau. hehehe


this guy, im going to talk about this guy first untuk entri kali ni hmm
me and him, skrg baru masuk a year, a month and 2 days+. thats not easy to stay strong together. its a big lie if i said that we are too strong and we dont fight all along the way we reach here and forever ! so im telling ya that it is hard. penat. menyampah. annoying. all that kinda feelings, semua ada bercampur baur. we had a fight.   i mean, yeah he did something wrong and he admitted guilty. i was soooooooooooooooooooooo furious extremely cant help kinda furious marah sampai tak tahan air mata and he begged me to go on skype or video calling w him. so i did. i told him i gave him 5 minutes and its done. thats it, i cant help it any longer. i thought that was the last thing and the worst mistake he did. so on skype, of course i cant even see his face clearly, seeing it clearly might get me cry even louder. its the worst feeling ever. somehow, magically, unexpectedly, my anger was unexpectedly cooled down after his dramas, rasa macam nak copy paste je semua ayat dia but taknak ah, i'll keep it myself je, and the fight ended after 30 minutes we're on skype. 30 minutes of releasing my anger? i thought i was really gonna leave him that night, but i just couldnt. i couldnt. idk why. last time we fought, it ended 10 minutes later as ada blackout kt rumah tiba tiba takde letrik and gelap, so dekat bbm dgn ayat yg berbaur pergaduhan mula terbantut bila i told him to call me now ! its dark and i cant see a thing, call me nowwwwwwwwwww, and he replied, wait a sec, i'm searching for my mum's phone. so as you guys know u mobile call free kan, so he called me and automatically we talked as nothing happened tadi, he terus asked me are you ok? is it still dark? are you okay ?? and then when he said i love you automatically i replied back w the answer he wanted.10 minutes w anger towards each other. normally it took days for me to ease my anger towards my friends. so, is this really love? em not sure. 
yes, i love him for all the right things he did, i smiled like 80% of my life since he came. he understands me better than everyone. he knows my habit, my bad energy and activity, his loyalty, the cakes every week, his smile that really melts me and so much more. he knows me best, walaupun dia at the same time really is a pain in the ass, he's the most annoying person worldwide, he acts like a big bro most of the time, he makes me think deep, dia ajar saya untuk bersabar mostly walaupun dah selalu hilang sabar dengan dia ni. a year, so many little things we knew about each other. if its real, we'll see how in few years time, the problem is,
is the love solid enough? i hope so. Amin

*hugs* i love you okay. please do add my bbm back, 


okay done w that topic. so my raya this year is no fun at all , i got the least money for raya and thats just worst. but the thing is, Yaya is coming home next week, i am soooo waiting for her, waiting for my galaxy tab, waiting for my duit raya and stuff. its gonna be fun the whole month i tell ya. with baby Naurah's cukur jambul on 16 sept, and Rayyan's birthday on 9th. its gonna be fun! and we're planning on a vacation soon. cant wait! so ini adalah gambar2 raya saya,





SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
MAAFKAN SALAH SILAP SAYA KEPADA ANDA SEMUA
MUNGKIN ADA YANG TAK KENA PERCAKAPAN SAYA, ENTRI SAYA
MAAF YA, SENGAJA ATAUPUN TIDAK
HALALKAN MAKAN MINUM (eh ada ke?)
DOAKAN KEJAYAAN SAYA PADA MASA AKAN DATANG

:) XOXOX

and one more thing, last night saya makeupkan mama saya, tengok ni hasilnyaaaaa



my mummy is so peritiiiiii
no wonder la her daughter is so much more prettier ! hehe 
gamba mak ni boleh saya hanta dekat Hijabista citer dia :p

and so my mummy got an ipad last week, it was fun, it was huge and fun fun fun. w all the apps and games. so i am eager waiting for my tab from India, fresh from India , LOL 

:D





➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ Alhamdulillah ! ✰
written on Thursday, August 16, 2012 @10:28 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Cerita dia start daripada twitter sedemikian hari di mana my dear Yaya cakap she's coming home lagi 2 weeks, so i replied to one of her tweets i tanya kau belikan kte hadiah apa so she replied back cakap kau nak apa, so i quickly replied cakap nak bende ni bende ni sebab NAK AMIK GAMBAR GUNA INSTAGRAM.  at first i thought she was kidding all the way and then one serious point dah mula cakap pasal ipad and these tablets stuff. dia tengah final skrg so malas ganggu, one night she whatsapp-ed me hantar gambar ni, 


there you go, she bought me a brand new Samsung Galaxy Tab 2
i am soooooooooooooooooo extremely excited
i am counting days till the day she comes home !
hahaha i love you yaya , i promise i'll pay you back a lil bit w money, bulu and love ! :D


p/s  - there there big sistah, i took care of you since you were young even though i am your one and only cute little sister, kite bantai semua orang yang kacau kat sekolah , facebook and anywhere when you need me the most :p so i dont like to hear you cry on skype talking w daddy and started to gave up, no no, not like that. its okay , mana ada jalan yang mudah untuk senang, please dont stop moving and leave the rest to Allah, He knows best. kami semua di Malaysia sentiasa doakan Yaya, be strong and lately ayah kau asyik pesannnnnnnnn je kat kita, 'whatever happens, masalah besar mana datang, jangan nangis, kene kuat'. and daddy said that again to you just now on skype. dont forget that, focus on your next paper, rezeki ada di mana mana insyaAllah. :*  chaiyok  Yayang ! 






➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ sedih kay ! ✰
written on @10:16 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Salam semua, hows your puasa and this upcoming raya's preparation? :)

so for this entry, saya nak cakap sikit pasal perangai sesetengah manusia zaman sekarang. am i doing a bad thing here? okay as you all know, lately saya agak ligat photoshoot sana sini , but hey, ia tidak menggangu masa study saya sikit pun. saya buat hujung minggu dan malam yang esok kelas petang dan dah pastikan takde extra kerja yang belum siap ! somebody commented on a photo of mine saying that, ni makeup tebal sgt, awak tak lawa langsung macam ni, ni gambar tak senonoh, kau takde kerja lain ke and blerghhh semua benda pun lah yang nak cakap. okay fine nak ckp mcm mcm tapi cakap elok elok boleh kan? tak perlu thru status, private message and mana mana lagi ruang corong yang membolehkan anda berkomunikasi dengan saya secara terang terangan, perli atau private. the key is just that, be polite !

lately my lect ada cakap yg Malaysia ni rakyatnya banyak takde adab , kurang budi bahasa dan byk lagi perkara negatif, org dah mula buat kajian dan terbukti Malaysia paling last ranking ! ini memalukan, dan sangat malu dan malu dan malu kay, not funny. mmg bangga jadi rakyat Malaysia in certain things, tapi? heihhhhhhhhh leceh
➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ the result :) ✰
written on Sunday, August 12, 2012 @1:15 AM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3






these are some of the photos taken by my photographers, it was a success and i am soooo happy with the results, i look so different and actually it amazes me that i somehow could not believe that the talent in the picture is me myself. thanks a lot to the crews who gave full support , it was fun and i learnt a lot. i will improve for the next photoshoot, and insyaAllah kalau ada rezeki i will shoot for bridal boutique soon. 

pray for me, lotsaluff <3
➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !

✰ yeay ! ✰
written on Friday, August 10, 2012 @11:47 AM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum wbt semua :)
hows your puasa going on? sory lama tak update, but tetiba tergerak hati mcm nak cerita pasal semalam. okayy, semalam saya pergi photoshoot ! :D seghonok kannnnn. so hari khamis semalam adalah hari yang paling hectic bagi saya. penat yg amat, sungguh tak cukup rehat. balik koko terus makeup sejam setengah dekat MUA Kak Deera, tak sangke pulak kan dkt uitm ni ada MUA ramai jgk 2 3 org. senang lah. ni hasil make up Kak Deera. lawa kan !


malam tu , saya pakai dress cream dan tudung bawal merah. dalam gambar ni i wasnt ready yet for the photoshoot sbb masih otw ke location, nak tengok gamba real, kita kene tunggu 2 orang jejaka photographer untuk mengupload sekian gambar tersebut k? :)

pengalaman saya kali ni , ermmm, mula mula berdiri depan camera, sangat kekok dan mcm blur gila. and then thanks to the photogs sbb bagi komen yang sgt memberangsangkan, aja saya mcm mcm pose dalam mag tu, rupenye bukan model tu sengaja nak kemain tangan kt muka, tarik rantai , pgg tudung, sebenarnya pose semu a berkaitan dgn lighting, nak dptkan cukup lighting. sbb tu pose saya semalam menggedik semacam. -.- mula mula shoot bawah pokok biasa , nak test lighting dulu, then dekat kerusi batu bawah pokok tu. start dekat kerusi tu, saya dah mula konfiden dan photog dah mula tanya saya sendiri nak pose mcm mana. nak jadi seorang model, kita takbole malu, so saya pun open sgt dan saya cakap, saya selese kalau kaki mcm ni, tgn kat sini dan muka pandang sni. haa. start drpd shoot kt bench tu jgk , the photogs dah mula start puji memuji saya cakap 'ok cah lawa cah lawa , stay stay ! okay one more ! fuh meletopzzz ! ' mcmtu. haha even mcm klaka skit type kt sni but honestly bila photogs puji mcmtu buat kita lebih konfiden untuk okay lantak apa org lalu lalang nak cakap apa, i'll do it ! 

kemudian kami bergerak ke location dimana belakang saya ada kapal terbang, lawa tempat tu untuk buat photoshoot. tak sabar nak tunjuk korang hasil gambar saya shoot. lama jgk dkt kapal terbang tu. sbb nak kene cari port lighting yang pling lawa dan buat gamba soft dan clear. kaki saya pun dah menggigil pakai kasut 4 inci setengah, muka dah berpeluh sbb pose maut sampai nafas pun mcm tak cukup. lepas dkt area kapal terbang, kami ke tembok tepi tu, ha kat situ saya suka sangat pose, belajar dari tengok majalah je senanye, tapi cameraman pun suka pose saya dan lighting lawa sampai photog tu cakap dah gian nak shoot sbb lawa sangat lighting dan pose nice gila. tapi bnyak sgt bnd yg jadi malam tu, sbbkan angin kt melaka ni kuat malam2, habis jatuh camera sana sini jatuh payung besar yg org guna masa nak amik gamba passport kt kedai gamba tu kan? kesian pulak sbb denga cerita mcm ada yg patah2. hhmmph, lepas kt tembok tu , location next tu adalah favorite saya, photogs ni risau kalau saya tak selese shoot kat sini , tapi senanye saya lagi suka ! haha paling best, saya shoot dkt tepi jalan sbb nak dpt lighting lampu jalan dan shopping complex kat blakang saya. gambar sgt cantik. dan orang lalu lalang ramai sampai duduk tepi jalan tengok saya pose. orang naik kereta hon hon , cakap dah lawa dah !, or ada auntie chinese ni bukak tingkap , slow , dan buat good sign guna dua dua tangan dia, and then ramai jgk org kt situ sbb dekat ngn mcd, so semua org mcm bg support membina jgk, org pandang senyum2 orang hon2 kereta dan slow kan motor dan kereta untuk tengok, rempitz sekalian pun cakap sesuatu yang buat saya lebih konfiden senanye. 
terimakasih warga negeri Melaka ! cehh :p

dan tepi jalan tu adalah last shoot sbb dah lambat sgt waktu tu. and then kami ke mcd untuk makan dan beli untuk sahur sekali. and saya belanja lah sekian teman yang setia menunggu saya habis photoshoot. walaupun semua mcm buat muka , tidur tidur dan penat, takpe, syg korg lebih, sory takde gambr korg bersama malam nak letak sini , tapi sayang lebih la. tengkiu..

cc ; Intan Syafira, Nurul Asmida, any my ling ling Khairol fadzli 



thanks jugak kepada dear photographers yang banyak bagi komen membantu dan tolong saya, 
kalau ada rezeki lepasni shoot dkt butik pengantin pulak ! ni fb photog saya, tapi yg lgi sorg saya tak add lagi, and fb MUA saya semalam pun baru add tadi, nanti saya bagi link sekali okay.

---> photog saya , dakfiq

terimakasih kepada semua yang menjayakan photoshoot saya kali ini. 
much <3

➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !