✰ saje nak buat keco ✰
written on Monday, January 3, 2011 @11:05 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

hello i'm DOBBY :)

okay tadi we went shopping kat times square
takde ape yg gembire 
juz bought a new pair of jeans from ROMP dgn satu handbag LS
aku rase beg ni elegan dan futuristik
kale die mcm sesuai dgn topi yg jimy belikan tempoh hari

ni haa beg plastik yg ssetengah remaje bangge kan sgt ? haha romp ni xde mahal sgt baju die
ape nak keco? 
siap klu nk kene bwk baju sukan kat skola
brebut2 nak bawak palstik romp ni haa
:DD

aku tak kaye so aku tak mampu beli barang branded
since dah byk gile klua duit bulan lepas SPM ni
i neeeddd to have a jobbbb
but still belum dpt apa2 respon dan malas nk usehe 
let me tell you guys briefly how am i gonna spend my first payment

  1. give to my mom and dad RM100 each
  2. duit hp nak cover kat bank balik so i hve to give away RM800
  3. if gaji RM1200 kt perfection tu so baki ada lagi RM300
  4. shopping sikit utk mimi bout RM100 since die baaanyak spent money for me since he started working kat FOS
  5. RM200 ? shopping dri sendri bajet RM100
  6. lg RM100? simpan utk mase depan. hahah
since dah planned nak amik lesen krete semua so maybe tak dapat lah aku nak kerja full time
jadi maybe kerja part time.
nanti2 je la keje full kan
but klu xdpt gak
ni la plan sebetolnya

  1. klu keje part time gaji maybe RM500 maybe so RM100 kpd mak ayah pandai pandai la sharing is caring since due orang anak mak dah kerja tetap dan bergaji besar
  2. cover duit hp dlu dlm RM300 :(
  3. lagi RM200? shopping utk aku dan jimy
  4. however mesti MESTI ade duit extra extra sbb aku kene berjimat! so lebihan harus disimpann
  5. lebihan tadi mungkin bole buat belanja ke JAKARTA atau GENTING nanti?
-----------------------------

okay meh nak cakap sikit
aku bukan nak cakap aku kaya aku mewah
tak jugak sbb bukan semuaa yg aku nak aku dapat
yelah aku faham pandangan sumone tu
aku dapat handphone tacscreen
aku dpt laptop
aku dpt broadband
aku dpt ape yg aku  mintak kat mak
but then bukan nak hine ke ape
kalau point kau bekerja utk masa depan
so simpan la duit kau tu
kalau aku jadi kau
aku pakai hp CSL yg RM100 tuje
buatpe nak beli iphone nk beli blackberry klu sendri tawu sendri tak mampu?
aku sendri tak mampu ape lg kau?
klu aku mampu pun aku rase aku belum nak beli iphone
sbb drpd beli iphone utk menunjuk nunjuk kt orang
lebih baik aku shopping tambah serimbun koleksi kasot dan handbag aku

----------------------

next ,
takpayah nk pandang rendah kt orang cari kerja sekitar kawasan perumahan ni
memang la takde life
tapi kteorg kerja saje2 bukan utk biayai masa depan
kteowg bosan ddok ruma so kteowg kerja la
xde undang2 ditetapkan utk manusie supaye jgn bkerja di BREM MALL
yelah nak kerja kat shopping mall besa gabak kat tenga banda tu baru kire standard ye tak?
tapi ape kan daye
yelah fikiran dan pendapat org x smestinye same

the end

------------------------------

esok jimy kerja noon so pagi maybe boleh jumpe kejap?
entalah tengok keadaan la
die dpt cuti ari jumaat?
 kne tggu die abes smyg jumaat klu nk kua
kat area midvalley xde masjid ke?
abes lelaki melayu islam kerja kt mid tu smyg jumaat kat mane?
ke semue lelaki cuti ari jumaat?
since boss jimy cine dan cume kasi break satu jam pkol 1 smpai 2
katenye sempat smyg zohor aje sbb nk makan jugak ape semue xsempat
abes smyg jumaat sume sume uh slalu pkol 2 lebih kan?
ntala dulu budak asrama masok skola pun lmbt even ari jumaat start skola pkol 2.20 ptg
so sbb tu jugakjimy amek cuti setiap jumaat
nak kelua susah jugak kne tggu die solat atau kene kelua pas solat
oke maybe boss cine atau agame lain kene faham dan bagi kelonggaran
since skrg prempuan nk mintak kerja pun xbole pakai tudung tah2 skrg nk solat pun dorg dah x bg?
susa la idop kt ngare malaysia ni
mcm mane nak patriotik? setakat nk tgk bola memang tak la kan

-----------------------------------

oke next
org kat ruma ni memang xde sifat kesabaran ea dlm jiwe masing2?
semakin meningkat umur semakin menjadi jadi perangai dia

---------------------------

next , 
klu still xdpt kerja aku nk buat ape kt rumah tiap ari. 
yaya dah balik kolej
ira ade class
klu xdpt kerja , 
cah nak buat pe? buat taik mate?
nak jual kat orang ke nk bina kilang proses taik mate jadikan crystal?

---------------------------

next destination 
  1. one utama
  2. sunway pyramid
  3. genting
moge moge dpt melawat tempat ni dengan apek aku tu 

-------------------------

 sekiannnn , :)

xoxoxo





➾ 7 thoughts || dear stalkers ,shout here !