✰ the red kebaya ✰
written on Saturday, February 5, 2011 @9:21 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3



 ok tadi baru balik dari felda pasoh ada majlis kawen sepupu aku belah laki. so tadi PANAS gile muke pun dah hitam ni wat penat je nk putihkn diri sejak abis spm. haha. tp ok la byk amik gmba semue kn. gerak dr rumah pukol 6.45 pagi. mak kejut bangun pukol 5.30 pagi. kau tawu aku mate aku ngntk cene mase tu? so siap tros gerak. tggu yg lain kt senawang. kt mobil . tibe tibe ayu, sepupu aku turun dari keretanya dan sungguh tak sangka kami berdua pakai baju kebaya merah. dah mmg same. pergh. haha. lepastu smpai la kat felda tu. ade la rumah besar gile cntk sgt ade pulak rumah papan yg sekali hembus mcm nk roboh dah. kesian. dah setel semue kt rumah pengantin kami pun singgah di rumah sepupu mak punye anak. pakcik tu tinggal berdekatan shj. mmg lege la sikit dpt duk bertenggek depan kipas dan minum air sirap sejuk.nnt bile ira dah upload gmba aku tunjuk korang eh keadaan kat sana.

 lepastu masa nak balik dah naik kereta nk keluar dari area felda tu ade la bberapa mamat anak pakcik tadi tu. die babai aku aku pun babai die balik. punye la excited muke mamat tu.yelah aku rase mcm kesian pulak kt semue anak mude kt sini. mane dorg g shopping? mane dorg lepak? rumah mbe n kedai kopi je kot. dorg penah naik monorel? dorg pena main cosmo world? dorg penah plan nk g genting? aku selalu sgt tny mak aku setiap kali kite semue balik kampung or melawat kampung org. aku tny 'mak mak mane org sini g shopping? dorg tak tgk wayang ke?' mak aku ckp 'kat pekan' so aku pun fikir sebelum sampai mmg lalu pekan situ. tapi. pekan die.mcm. takde pape? wayang pun xde. kalau aku la mmg tak boleh hidup.aku kan mmg manje gedik dan etc.so aku pun start la simpati2 kat sini padahal budak2 sini muka girang je aku tak tawu ape aktiviti harian dorg selain skolah.so pendek kate aku mmg betul2 bersyukur dduk bandar dduk banglo yg ada econ dduk depan brem mall yg ada wayang dan dduk dekat dgn ktm supaya boleh mengembangkn sayap pegi bandar kl.

ok so haritu kan aku ada call pacik majid taktawu la same ada ada drive test start esok pagi atau hari isnin.perut rasa kecut pulak walaupun aku dah lame menunggu nunggu saat ini. next week pegi cari kerja dgn syara. nk apply semue tempat.xkesalh la jusco ke ape. asalkn midvalley. sbb ada jimy. kehkehkeh. haritu aku apply diva kan. tp kat situ kn staff semue prempuan melayu yg pakai sleeveless tu.klu aku dpt sane pun tp klu aku kne pakai sleeveless mst jimy suro aku resign on the spot. tp ada satu akk yg badan berisi sikit die pakai mcm cadegan tu kan so aku pun rasa selamat sikit klu die pakai mst aku pun boleh pakai. cehh cakap mcm dah dapat je. haha.aku tak cukup umo la. so sume org mcm tak pcaye aku. haha tp takpelah. rezeki ada di mana mana. aminn. so lepas apply tu aku nk lunch dgn jimy skejap. saje dah lame xlunch dgn dia. dia dah nak resign 19 feb ni so aku harap dia enjoy.even setiap hari dia kian merungut cakap penat la dok lipat2 baju tiap hari bosan sgt la tu la ni la. ha tula die budak malas dan manje sgt.bagus jugak kn kalau lelaki kerja kedai baju.bia dia pandai lipat baju. haha. aku kan pemalas orgnye. kat ruma ni ha boleh kire seumur hidup brape kali aku offer diri nk lipat baju.

entah kenape hp aku takleh hanta mms. aku dah try byk kali kat yaya n jimy rupenye setiap kali aku try kredit tolak even mms tu tak delivered. rasa mcm bodoh pulak kn sebaik yaya ade sbb setiap kali aku mintak 'yaya nk sringgit' mst die bg. selalu die bg la. haha. ape gune ada kakak dpt scholarship kalau tak korek die? hihihhii.ok lah bai you all. eiuw
➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !