✰ rezeki aku la tu ✰
written on Tuesday, February 8, 2011 @6:23 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

gembire dan still x cukup tido :)

dipagi yang indah aku terbangun dgn satu panggilan mesra alam daripada buah hati aku.lalu aku pun bangun.dah pukul 9 mcm tu aku pun bersiap sambil berfikir. nak pegi ke tak nak nak ke tak nak.last2 nak.aku pun siap2.dah siap mak kasi duit Rm6 je sbb xde duit.haha.ayah pule kasi Rm40 rggt. ok la tuh aku bukan nk makan pun kt sana.so tggu la aku kt ktm segambut tu sorang2.denga lagu. nyanyi2 sikit.tren smpai naik la coach wanita.sorang2.

dah smpai mid, aku pun pusing satu floor tu apply kerja kt 4 kedai tak ingat la kedai ape.pastu singgah kt jimy.main2 mate skejap. den pegi kat kbah bg die getah rmbut. den borak2 dgn kbah n hafiz. pastu kembali mncari kerja. apply sume tmpt yg aku rasa mcm best aje. antarenye. haagen dasz.nose.topshop.girls.teddy tales.cotton on.miss selfridge.baanyak lg.masa apply kt topshop akk tu suro tggu die nk amik borang, ttbe jimy mcg die tengah lunch break. aku pun ckp ngn akk tu xpelah kak japg sy dtg balik. lalu pegi lah ke surau sbb jimy tga smyg, masa jimy smyg tu aku round la kt lg floor tu

nila kedainyaaaa :)

nk dijadikan cerite aku terberhenti kat booth ni. tgk2 keychain.haha.pastu aku pusing.wahhh ada satu kedai ni.jual aksesori wanita.kedai die kale pink oke.comel yg amat. aku pun masuk kedai tu.ttbe ada nmpk kerrtas tampal kt depan tu 'promoters wanted,girls only' aku pun ape lagi.apply la.aku tny prempuan cine ni.do u have any vacancy here? dia cakap 'yes , boleh start kerja harini tak miss?' aku pun dah cam tpinga2 kt situ. den ade bberape staff kt kedai tu dtg kt kaunter aku tny tu dorg ckp haaa boleh boleh boleh ganti tempat bela. , prempuan tu ckp kat cine tadi. so aku pun dah senyum. aku pun di interview. tny tinggal mana. naik ape dtg sini. n tup tup die ckp esok pagi boleh start? pukol 10 sampai 7 petang. pakai casual jeans n baby-tshirt kale pink or black.aku pun tros tanya. hows the payment? dia ckp 'RM5 per hour' aku ckp 'okay see you tomorrow' hahhaa tulah critenye

so aku dpt kerja alhamduliilah situ la rezki aku.jimy pulak kerja floor atas aku.haha.but then aku rasa 'minggu kite' cancel atau ditunda. coz jimy pun ckp xnk resign sbb ape tah.but its oke.its better anyway coz bila im having my break i can catch up with him at fos atau klu rezki ada boleh lunch sama sama. maybe theres a solid reason why aku dapat kerja harini dan why minggu kte ditunda. maybe klu pergi date 'minggu kite' tu bas g genting eksiden ke en mane la tawu..so aku redho. btw sepanjang harini aku apply kerja kt baaanyak tempat dgn berbahsa inggeris tp yg reply speaking ngn aku cume 60% je. mase di interview haagen dasz pun org tu tny aku boleh speaking fluent? aku ckp i guess. so die suro aku crite pasal diri aku. fully english.about couple lines je aku ckp die dah suro aku stop.haha bangge sikit.but then dengan mintak kerja secara formal dan berbahasa inggeris, org akn respect kte. mak ayah & ira ckp.

but then nk kene urus hal lesen krete kan.dah bincang ngn mak mak ckp bincang ngn owner kedai miss t tadi tu agar boleh x masok noon kalau ada test drive pagi tu.tapi satu hal pulak jimy xkasi aku balik 10.jimy tak kasi aku kerja 10 10.sbb? entah. takot aku extra penat. nnt susahkn mak nk amin kt ktm.bahaye.bla bla bla. tapi boleh la b eh.bulan ni aje..nk setelkn lesen ni haaa. bole ye b?? lefiuuuuuu :0

im happy tho dpt dekat dgn dia. :)


➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !