✰ my baby olie ✰
written on Tuesday, April 12, 2011 @3:42 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3


camera OLYMPUS , OLIE for short <3

bulan april bulan april. i travelled a lot since april started.i gain tons of experiences. golden experiences. cewah. haha. well you see, bukan nak bangge ke nk bongkak riak takbur pe jadah semua tu but then. aku nk jelaskn point aku kt sni. meh highlight skit.

ya Allah ya tuhanku sesungguhnya aku sgt sgt sgt lah bersyukur dgn rezeki & nikmat yg kau berikan. Alhamdulillahhhhh.

remaja2 gila di luar sana mintak mak ayah dorg mcm2 tapi belum tentu dpt. tah2 dorg tak mintak ape ape pun sbb dorg faham mak ayah dorg tak beruang. i mean , berwang. dah berjangkit penyakit ZA la ni. haha. ok serious. erm.aku ni. ya Allah manje betul.sape yg kawin dgn aku nnt mmg malang nasib dia. materialistic bak kate pepatah orang kampung aku. tapi nk buat mcm mane. sejak kecil aku dididik spt ini. bukan salah mak ayah tp dorg just nk happykn aku nk tgk anak dorg hidup senang tak mcm dorg dulu2 idup susah kn. so aku yg dah besa pnjang ni kene la control sndri nafsu gedik aku nk shopping sakan macam anak tan sri. tupun dah kire bertuah aku nak merasa bekerja n earn duit sndri. mak&ayah dah begitu bangge aku mampu bertahan kerja selama sebulan. cukup lah tu!

haritu pergi kampung mira.mira aku mintak maaf taw nk crite skit ni.bukan ape. ni pengajaran utk aku. aku sgt sgt lah hargai pengalaman ni.mira amik aku nk g tg malim tu kn dlm pkol 8 lebih. so singgah dinner kt rumah mira jp kt segambut ni. ok aku pun excited nk mamam kn. tup tup dpt nasi putih taugeh dgn telo.aku yg lapa ni pun berselera je makan.sedap jgk sebenanye.masa tu aku dah terharuuuuuuuu lah sgt kan.seumo hidup aku selama 17 tahun 4 bulan ni.xpernah pulak aku mkn simple mcmtu.kt rumah aku ni ha.ada je lauk aku siap memilih lagi. ya Allah teroknye aku. haa tang tu aku sedar. trimekasih mak mira masak. kenyang sy mase tu makcik. bersyukur sgt dah sbb kat lua sana ada je budak yg nak nasi pun xdpt sbb xmampu. saaayang makcik!

kemudian smpai lah aku kt kampung mira. kg lambak namenye. ok rumah kampung habis. excited jgk sbb aku mane penah tido rumah kampung yg tinggi bawah mcm ade ruang boleh jalan2 buat reban ayam ke ape en.rumah pun slese. boleh hidup. toilet pun ok.boleh hidup. makan ayah mira beli kt gerai.masa pagi2 bangun kt kebun tu. ok masa tu aku sgt sgt sgt lah tak slese. aku ni. muke mcm aku ni pernah ke korg nmpk kt hutan bermain berkejaran ke panjat pokok ke. muke aku ni selalu korang boleh hadap kt midvalley ts boleh la kan. masa tu pakcik bakar pun suruh aku pakai sweater&boot phua chu kang die sbb dlm hutan byk nyamuk n pasal boot tu utk elak binatang ape2 jenis binatang lah kn.eee. kt hutan tu. mmg kalau korang bayang mmg keadaan aku dah mcm sampah masyarakat dah ha.mcm xtentu arah.tgn sibuk berkipas2 sbb nyamuk hurung.kat kaki trase mcm ada bnd berjalan2 tapi xde pun senanye. imaginasi je tu sbb aku geli sgt dgn binatang yg merayap2 ni kn.sgt sgt lah biasa. pastu bila nmpk pokok besar sikit je nk amik gmba. nmpk bukit bukau pun nk amik gmba. angkat durian pun nk amik gmba.klu korang tgk album elephant stone kt fb aku tu. gmba bukit bukau masa nk balik tu pun aku amik gmba.suke tgk. jakun. sbb kt kl xde bukit bukau mcmtu.kt kl xnmpk bintang.kn.

hidup aku pulak. sgt sgt lah berbeza. pendek kata i have everything tht i want and i will get everything tht i asked for. contoh my baby olie ni ha. dan2 semalam nk pegi loyat aku pun saje ckp 'makkk cah nk camera kale pinkkkk nk harini sbb nk bawak g indon nnt' mak pun ckp 'mintak ayah duit. mak bagi cah 300 ok. yg lain ayah tmbah. klu x ckop, gune duit cah dulu.' lalu aku pun pergi loyat dgn gembire dn dpt beli camera.skrg aku dh complete. klu aku mintak2 lagi mmg aku nk nak kene makan kaki. complete. laptop sndri ada camera ada hp tacscreen ada baju blambak slua jeans byk beg mahal ada cadar ikea slimut ikea semua pun ada. complete dah cah complete.tlg jgn manjekan diri anda lg ye cah.

habis crite

and my point actlly is. i am glad tht i had the chance to know mira's lifestyle.i am able to do things tht she does every morning everyday.i am able to eat whtever is given to me especially when im hungry and learn to be grateful each time i am bloated with all the foods.i am glad and proud of myself tht i can actually fit in easily according to the surroundings contohnya persekitaran kampung. Alhamdulillah i was born in an average family tht can provides me with almost everything. aku sgt sgt lah simpati kt org2 miskin kt lua sana. klu ikutkn mmg byk aku nk derma kt org2 tak berkemampuan.aku ni ha banyak gila baju beg yg elok2 lagi tp aku rasa mcm dh outdated n boring. drpd buang baik derma kt anak yatim kt org miskin.suka pulak aku nk derma2 kt org yg betul2 susah.skrg ni pun bila ada duit kt tgn.berkire lah sgt nk guna duit. ni semua sbb aku dh dpt rasa apa org susah rasa. aku tak patut tamak aku tak patut show off n tak patut buat ape aku buat slame ni. 

Alhamdulillah 

i love malaysia. 







hahah tetibe






➾ 2 thoughts || dear stalkers ,shout here !