✰ break a record ✰
written on Sunday, August 14, 2011 @5:20 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

it is 5 pm in the evening. i woke up at 4 pm today. i dont know why. i just did. even my roommates dah bangun dah mnd dah smyg semua. today , dah pecah record bangun paling lambat sejak aku hidup 17 tahun ni. cantik betul perangai anak dara. jatuh saham !

currently listening to justin bieber - down to earth. theres one verse that i like so much. i even posted it as my status on facebook.
"so we fight through the hurt ,
we cry we live we learn and we try "

that lines tell me that life is not that easy , and once we are about to face the challenge , we must be strong , be ready to fight for it. fight for the truth. and we will never always be on top , sometimes we have our lows. we will fail. we will fall. we will feel the burden. but always remember that , once we failed , doesnt mean sampai mati pun kita still fail. but yet, it is ok to cry. and then we must live with the mistakes we did. live with it. learn from it. means just leave the mistakes as a scar , leave it , dont repeat it. the most important thing is that we must try. try our best. we will never know our capabilities untill we try. just try. 

today , my family back in KL mesti tengah shopping sakan kat jalan tar. i miss them. i want to go back. tp  nk buat macam mana. ni la hakikatnya belajar di tempat orang. semua orang yang berjaya mesti akan rasa bende ni. now its my turn to feel it

i broke a record. i only cried once fasal homesick. masa tu i was on the phone with ryan. dalam class lagi. entah macam mana my tears just mencurah2 dengan lajunya. my classmates semua dh panic as if something bad happened kn. that was a bit embarassing actually , but the truth is masa tu i was only a freshie yg sgt sgt fresh. belum sebulan kot berpisah dengan family kn. i am a strong girl. i tried , and now i live with it. accepting the fact.

puasa month dah dekat pertengahan, byk pulak ragam manusia yg aku jumpa. once again , i stated it as my status kt facebook. this line.
 ' tolonglah orang masa orang susah. nnt bila kau susah mesti ada je orang lain yang akan tolong kau balik '
this line hits about 20 people yang like.yelah , bila status macam ni. the ppl yang actually i shoot at pun like. haha. quiet funny. the thing is , depan mata aku lagi jadi , bestie sendiri taknak tolong bestie die yang sedang dlm kesusahan. karang aku cakap dengan lebih clear , ade yg kene pulau. haih leceh.

and then , yang ni , aku yang kene kt batang hidung sendiri. i once helped this girl. pergi teman dia buat something kat somewhere. dala masa tu i supposed to bangun lmbat sbb takde kelas pagi. so yes , dengan baikhatinya i went and teman her sepanjang pagi sementare my classmate yang lain tengah tidur berdengkur dengkur lagi. so the story started masa i was proposed utk buat something that i like sooooo much dengan someone dekat somewhere so i texted her cakap 'pls teman aku' and what she did is, she didnt reply my text. dengan patah hatinya i rejected someone's proposal utk tolong that person punya assingment. the truth is , i like doing the thing that someone asked me to do. but , takde teman. klu ada teman mesti on punya. so on the same evening , i met her jalan with the person yang we all tak suka sgt. we all stands for me and my gang la. and then the best part was , she told other ppl about ape yang aku mintak tolong kt dia. so that other ppl bahan aku. mestilah aku pun tertanya mana kau dpt tahu bnd tu , ouh mestilah , terang lagi bersuluh , satu2nya budak yang aku mintak tolong tu yang cerita dekat kau kn. so yes , agak segan dan sgt frust disitu. the point is , i was dalam kesusahan masa tu and then you didnt help sikit pun. but masa you were in your hard times, i dengan rele hatinya tolong kau. ok sekarang , me and my gang dah tawu kau ni orang macam mana sebenarnya. taknak la pulak aku nk burukkan orang kt blog ni , bulan puasa lagi , tp tulah. aku maafkan dia even hati ni sgt sgt sgt terasa. biarlah, hari ni hari dia kan. esok , siape tahu right.

 the same person turn me down twice. yes , twice, sbb lagi sekali aku mintak tolong dia pinjamkan something utk presentation. quite important punye bende yg i was asking for. tp dia on the spot cakap 'alaaa takdeee' padahal terang lagi bersuluh semua orang tahu dia ada bende yang aku mintak pinjam tu.

 :(

moral of the story is - tolonglah orang bila orang susah , sumpah aku terasa dengan kau weh 

tak , i takde simpan revenge on her. sikit pun tak. she is a nice girl. tp she did mistakes. biarlah Tuhan je yang jalankan kerjaNya. i rest my case.






➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !