✰ uitm dihatiku ✰
written on Monday, August 15, 2011 @6:10 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

ok tadi baru hang up setelah setengah jam on the phone dengan cousin aku , ayu yg currently tengah study dkt salah satu pusat pengajian kt perak tu. ape tah name tmpt tu. ok so she told me everything yang jadi kt sana. so lama kelamaan aku mula feel sayang dan bertuah sungguh aku dapat masuk uitm ni. bukan nk burukkan ke ape , cume byk betul perbezaan antare tmpt dia belaja dan u. sgt sgt byk ye kawan kawan. aku rasa klu lah ditakdirkan ttbe i have to exchange ke sana , bukan stakat culture shock , heart shock aku kasi kau !

ok tak salah klu nk kongkong budak , tp kongkong pun berpada lah. sbb apa kan. sbb. remaja ni. adelah phase dimana mereka akan mudah rebel, or senang cerita. memberontak mcm gila babi. klu dekat skolah , ada lights off, ade prep ade tu ade ni. klu kt u aku ni , sukehati makbapakatoknenek kau la nk tido ke taknak tido ke , nk blaja ke taknak ke , klu ada study group yg melibatkan kaum adam , boleh lepak dewan makan smpai pkol 12 pg or even kt bawah library smpai larut malam. klu u aku still macam sekolah asrama penuh , dah lama aku rebel jugak derrr

tapi untunglah u aku ni mcm comel je peraturan dia. ada limit ada la. pandai2 la budak hidup. pihak kolej atau u kene ingat , mana boleh ubah student dlm masa setahun dua. bnd ni mcm , parents dah didik anak die 18 tahun , so macam mana perangai budak kt u ni , macamtulah perangai sebagaimana yang dah dididik makbapak. miracle lah weh klu pihak u boleh ubah semua student dia spt ape yg pihak u nak. mmg impossible kot. bila last time kau dgn berjayenye buat budak 19 20 tahun ikut ape yg kau ckp walaupun budak tu tak suke dan taknak ikut? susah kan?

nk sentuh soal free hair tak free hair kt u kt kolej ni. kt uitm ni mmg aku rasa dah mcm fashion show dah sane sini. semua dress up bagai nk rak. faham la , masing2 nk nmpk hot la kire kan. tapi ada crtain kolej yang sebijik macam skolah , contoh mcm tak boleh free hair , tak boleh jeans , ada lights off, tak boleh study group melibatkan lelaki lebih pukul 6 ptg? aku rasa , mmg dah sgt culture shock skrg ni. uitm tak mcmtu ! faham , semua motif nk menjauhi perkara maksiat bagai.

 TAPI ,

bnd ni byk side effect kot. budak2 akan rebel mcm gila , dlm kolej pakai tudung tutup litup dr A smpai Z tp langkah kaki lalu sbelah pak gat klua tmpt blaja , tudung dicabut mcmtu shj , ini ke yg pihak kolej nak? mcm mane reaction org lua bile tgk budak kolej mcmni? kemudian , klu dah study group dgn lelaki takboleh , kenapa tak asingkan kolej asingkn kelas perempuan same perempuan lelaki sama lelaki. kan ke lebih senang? bnd ni susa jgk senanye , nk dikatekan fair dan adil ,  Tuhan lg terer , sbb lelaki ada 9 akal kn. maybe dlm semua keputusan , better ada atleast satu kepala lelaki. bnd ni betul , lec aku pun ckp bnd yg sama.

so , ada limit nya. semua peraturan ada side effect. klu ketat sgt pun lg byk side effect dia. semakin memberontak lah budak u or kolej skrg. papehal , sumpah aku ckp , uitm mmg dihatiku. even kene KOKO once a week !
➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !