✰ bimbo vs barbie ✰
written on Thursday, October 13, 2011 @3:26 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

i 'll be your barbie and you'll be my ken

:D




 *  bimbo means perempuan yang cantik tetapi kurang bijak *


barbie , my fav doll. 
i didnt hve the chance to own it when i was young , 
because my mum said it is too expensive for a pale looking skinny doll that will mostly dress in pink 

somehow
barbie is an icon to the girls , sbb dia fashionable



and cantik 
buatkan semua budak perempuan nak jadi kurus cantik dan bergaya


tapi 
patung ni buat budak yg dah sediakala montel , gelap dan xde duit utk bergaya 
akan buat dorg rasa mcm tak cantik , dan tak cukup , dan tak boleh nk fit in
thats wrong , because everybody is beautiful in their own way
bukan semua taste lelaki nak perempuan kurus , tinggi , dan putih?
habis yang pendek gemok hitam tu nak cmpak mane? 
mereka pun ada their partner jgk kn , 

tp sygnye , ssetengah remaja sggp amalkn anorexia  utk jadi mcm barbie
aneh kan
so these bimbo yang tidak bersyukur dgn apa yg mereka ada akan mula makan dan muntahkan balik ape yg dimakan tadi , this is soooooo not good girls , jgn buat ok
nnt kau sakit jadi mcm ni 


NAK KE ! !?? 
rasa mcm nk sedekah nasi kepal utk model atas ni kan -.- sian dia

so the key actually is , confidence

cantik tak kekal , everybody will grow old
even barbie pun akan tua
ni bukti
 and she's no longer pretty mcm masa muda muda dulu kan

my colleague and my supervisor dulu pernah panggil aku BARBIE
bukan nak bangga , ini fact ! hehe
hari hari mereka akan pakaikan aku aksesori latest dan 
suruh aku berdiri dkt depan kedai utk tarik org beli ape yg aku pakai
okay dulu i was working at MISS T MIDVALLEY
kedai pink pink kt LG tu , g ah cari
*blushing*

i am so grateful tht i am gifted with a face
and it is complete
and being cute and pretty is just an advance of it
semua orang cantik
bersyukur dgn ape yg anda ada skrg ye
ape gune cantik luaran klu dalaman tak cntik kan

well , i am somone's Barbie now
and he is my prince , and my hero


aamboih , dah mcm aku dgn khairol fadzli dah 
: p


ok tu tipu , ni actual picture




ok dah keluar tajuk ni 
okay back to the point

barbie ni ada history die
nk dipendekkn cerita , pencipta ni nama Ruth Handler 
ada anak nama Barbara & Kenneth
Ruth ni tgk barbara , anak dia main ngn anak patung kertas , so 
dia dpt ilham nak buat doll bila tgk satu patung nama Lili yg wujud zaman tu which is in 1964
lupa nak ckp , Ruth ada syarikat nama Mattel , so dia beli kan Barbara tadi anak patung nama Lili 
then Lili selebihnya yg dibeli tlh pun dibawa pulang ke syarikat Mattel ni
so first Barbie wujud kt Jepun , org sana yg jahit baju dan jual dulu ,
dan bla bla semua boleh sambung baca kt wikipedia je


okay nak perasan barbie jap

 okay tak sama pun -.-



p/s -




comel barbie ni , if i will have a nice and cute niece next year , 
i'll buy her barbie just because i didnt get it when i was young


ngeh ngeh ngeh

: D




➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !