✰ fate is not in our hands ✰
written on Friday, October 28, 2011 @6:37 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

okay last night , i found out something. bad news. its about one of my friend , best friend actually , but she prefer to not let everyone know who she is. the real thing here is that , she is having a colon cancer stage 1. i cried when i found out ,my mum panicked gile. my mum asked 'siapa?' 'kawan yg mana?' 'eksiden ke?' later on , i told her the news.

but somehow , dia bukan cek kt hospital , so dah sarankn dia pergi hospital and check again , bagi doctor yg sahkn betul betul , but her parents refused to do so. i dont know why , tp her parents nk bagi dia gamat healin lah ape sume. entah , that really did dissapoint me thou. klu tunggu lama lama , mcm mana if semakin teruk? ni dah tawu dia dkt stage one dah kire untung tau , ada org bru tawu tp dia dh smpai stage 3 !

so , sebenarnya we will never know what will happen in the future , sama ada kene kt kita , or our loved ones. tapi ini ujian Allah , and there's no reason for us to be angry with Allah. always ada hikmah , pikir positif, and dont stop usehe , jgn redha sgt smpai xnk buat apa apa . tu namenye bunuh diri.

pada pandangan aku , having cancer ada kebaikannye. tak semestinya cancer ni x boleh baik , miracles can happen anytime anywhere. ada one time tu , the cancer patient tu monolog je dlm otak dia ckp , cell cancer please go away , and then soon after that , dia recover. miracle sgt kn , semua jadi dgn izin Allah , so , jgn stop usaha. but then , kpd yg tak dpt miracle mcmtu , the patient dah tawu , he or she will die sooner or later ,  so dlm masa yg sempat tulah boleh bersihkn diri dari dosa , rapatkn diri dgn Allah , buat baik , sedekah , and mcm2 lagi. sama jgk mcm org yg kene hukum gantung kt penjara tu , sbelum kne hukum , mesti sdikit sbanyak ada ksedaran dorg utk taubat dan buat bnd baik or rapatkn diri dgn Allah. Allah knows , and Allah tu sgt maha pengampun. have some faith ok.

kepada yang sihat sihat ni , better take note semua ni. jgn lah membunuh diri dgn keep makan bnd yg pedas2 selalu sgt , boleh dpt cancer tau ! jgn makan bende bakar bakar , yg hangus tu sbb kene bakar dgn arang , senang dpt cancer , tido malam2 jgn selalu pakai bra , nnt dpt breast cancer ! but , klu dah bende nk jadi , we cant do anything kn. tp kita yg sihat belaka ni , jaga diri baik baik ye

till then
xoxo


there's always hope when we have faith in Allah


p/s - please pray for my bestfriend , i dont want to lose her :(
➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !