✰ dear princess :) // tips nak stay sweet dgn si dia ✰
written on Tuesday, November 8, 2011 @9:48 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3


okay tu diaa , lagi sorang top follower blog kitaaa : p

okay dia ada cakap , kte ngn boyfie kte , sweet gitu
dia siap mintak tips and petua 
hehe ok mcm busuk skit en tp , ok jugak nk buat entri pasal
mcm mana nk kekal , mcm mana nk rapatkn hubungan silaturrahim
mcm mana nk lovey dovey hari hari

memandangkan kte baru 17 tahun 
pengalaman pun ada lah sikit sikit
tapi selalunya klu ada kawan yang perlukan khidmat nasihat berkaitan cintan cintun ni
mmg kte lah orangnye ! 
dah mcm doktor cinta bak kata #aliabalqis
haha ok geli nye ayat , wek wekk

okay , actually , kita dgn kf ni , baru je cpl (tu cuba usha daisypath kt bawah)
tapi , kenal dah lama skit la
mula2 tegur kt fb , lepas tu , dah mula cam yg mana satu kat kuliah
lepastu , ada one day pergi baza , nmpk dia ngn kawan2 dia
kte pun tah knp tgn gatal ttbe byebye kt dia (kmalu -.-')
then dia pun lambai tgn kat kite balik , so disitu , everything bermula
text hari hari , setiap saat klu boleh nak mcg , senyum je hari hari
kawan baik kita semua nmpk perubahan kta sendiri bila kite dah start text kf ni
menurut #izati , kte dah berubah , senyummmmmm je bile ckp pasal kf
kalau awal2 masuk uitm , asal ada laki kacau , dpt num kt sape2 , tegur2 hai sana hai sini
mmg kte bagi tangan suruh talk to my hand aje
klu ada lelaki anonymous call pun , kte suruh izati yang tolong jawabkan

tapi tah kenapa , smpai dkt kf ni , everything dah berubah
kte dah tak homesick
senyum je hari hari
semua bende pun jadi positif je
klu biasa , muram je mcm mati hamster (bukan mati laki)

okay sayang jgn nak kembang kt sini, tapi betul
bila start text dia , mcm ada aura , kte rasa
rasa lain
rasa mcm
lain
okay kpd yg tak faham , takpelahhhh
just lain k

masa jumpa , dia dah mintak cpl
ttp sebagai seorang gadis yang waras dan serik kene tinggal dgn bf masa zaman cinta monyet di sekolah
kte tak reject , tapi kite suruh hold
jadi , dia pun hold
egt hold seminggu dua?
oh tidak sama sekali
hold 3 bulan , yeah 3 bulan
lama ke syg ? skejap je kan , heheheheh
kjgnmara
sepanjang tempoh 'hold' ada bberapa step yg dia kene lepas
bukan kire step 
kire mcm
test , haha k k kte tak jahat , cuma klu ada jodoh , klu betul apa dia rasa real
dia boleh tunggu dan boleh buat semua tu
antare step nya? 
1st , rapat dgn kawan2 kita semua
2nd , family

ok cite rapat dgn kawan , 
haha tah mcm mana, bila kf dah start ngade ngade dgn kte 
automatic , tah mcm mana boleh kenal
semuaaa kawan kita , dia baik ngn semuaaa kwn kita
kuat sakat org , kuat bahan org
kawan kita pun jenis bantai dia balik , so mcm
passed
:D

family pulak , ok mestilah mula mula mcm pelik 
knp awal sgt ni bercintun 
tapi nk buat mcm mana
hati dah suka , klu suruk2 memanjang , klu kantoi busuk lagi susah kn
so , lama lama , 
passed !
dia juga dah berjaye tidur rumah kte 4 hari 
haritu dia dah brani dtg sndri , konon nk wt surprised , tp kte tk bgn2 tidur
mak kejut , ttbe dia ada kt bawah tga tgk tv ngn ayah , terkejut penguin jugak aku kt situ ,
 kpd sesiapa yg nak baca pasal surprise ni lebih lanjut , klik sini !

jadi , dgn izin Allah , berkat kesabaran kami mengharungi semua halangan 
dan dugaan sepanjang tempoh trial   , 
kte accept dia masa celebrate birthday dia kt kenny rogers , sunway pyramid

jadi , 
tarikh kami couple , sama tarikh birthday dia

:D

my points are , mengikut pengalaman slame ni , 

mcm mana nak stay dgn bf kte 

1 - klu keluar mana mana , bawak camera , selalu org snap gambar , apa kate snap video 
reason - bile gaduh / rindu , bile tgk video , lagi menenangkan drpd amik gmba , gambar static !

2 - bagilah barang special kte punya kt dia , klu berjauhan , contoh , baju bf kite kt kite skrg , bau dia ada ! 
selalunya mst korang amik sweater bf korang kn , biaselah tu , normal

3 - skype la selalu , dunia dah maju skrg , klu call lama2 nnt diri sendiri bankrupt , apa kate gunakan kemajuan dunia skrg , so , skyping la selalu ! mcm kte cuti sem ni , bgn tidur , sbelum tidur , siang2 petang2 , belum mandi belum gosok gigi , belum makan belum berak , klu ada ksempatan mmg dok skype je
(sorry ayah baya letrik mahal , bukan selalu cah ada rumah kan , ekekek :p)

4 -  buatlah bnd yang pasangan kte suke , contohnya , mcm bf kite , dia suka nyanyi kt kite setiap malam smpai kte tido , klu kredit lebih , buat supersaver , berdengkur depan skype atau on call tu perkara biasa dah, 
even kadang2 depan skype klu penat sgt , mse dia nyanyi kte tidur seburuk buruk alam dia nmpk , 
sebenarnye bnd tu buat syg lebih , puas hati dpt tidurkan org tersayang dan , yg tidur ni boleh tidur nyenyak mcm bayi ! siap mimpi indah lagi haa :)

5 - sekaranglah masa untuk jadi diri sendiri , natural. tak perlu fake , nnt bila si dia tahu diri yg sebenar dia sebalik diri yang fake tadi , haa nahas kau. contoh ? dah kalau tidur depan skype , bgn tidur pun skype jgk , perempuan biaselah , bgn tidur rupa mcm singa , tak main makeup2 tak main sepit rambut tk main bedak compact , semua natural , well kadang2 kamera laptop boleh tipu kan , hehehe , tp mcm , seburuk mana kita , klu dah syg , tak pandang dah tu. pandang hati je. so people , jangan fake sgt ok !
bukanlah maksudnya takpayah pakai make up langsung , mksdnye mcm , 
be urself , be who you are. thats better :)

6 - ada sama sama bila susah senang , bnd ni perlukan kesabaran yg sgt tinggi. bila bercinta tu , pastikan pasangan kte iklas , bukan cpl sbb duit , bukan cpl sbb nak femes , bukan cpl sbb ada ferrari ke ape , 
bercinta kene iklas , bile bercinta , kene ada komitmen , kne percaya , kene pegang janji ,dan byk lagi bende basic yg kene ada dlm ssebuah relationship tu , common sense la
tu sbb sebelum nak mula hubungan , kene kenal si dia dulu mcm mana latar belakang , buatnya dia just nak duit je , naye la kau , 

7 - selalunya , perempuan yang akan selalu marah boyfren dia tanpe sbb , perempuan akan mula merepek bila gaduh , perempuan jugak yang akan cakap OK KITA BREAK SKRG JGK , NOW NOW 
ok , perempuan secara zahirnya mmg menyakitkan hati , TAPI , seriously , klu perempuan tu waras dan seriously in love , dia akan stick around , dia akan pegang hp tggu mcg dr bf even masa gaduh dah ckp , JANGAN CONTACT SAYA LAGI , NI LAST MCG DR SAYA I HATE YOU bagai kan , 
betul tak , dah la kaum hawe jgn nk berselindung , betul kan semua kte ckp ni , hehehe
ok , point kt sini 
kte pun selalu mcm ni , marah bf kte tnpe sbb , sorry syg :(
perempuan kan emo , perempuan kt period , so mcm , sorry la kadang2 mmg btul tak leh kawal 
salahkan hormon ! 
hehe , sebelum semua ni terjadi , ape kate ckp kt bf korg elok elok

okay syg , syg jgn la amik hati bile kte marah2 syg , 
masa marah , ape kte ckp semua tu kte tak mksdkn pun
i syg you , 
ape kate lepasni klu i marah , you ckp  ' im sorry , ok , i love you '
tuje , even you mmg tak salah ke ape
just ckp im sorry 
sbb lama2 kte pun akan surrender dan ckp sorry jgk
and satu lg , bila kte marah2 ckp nk break bagai
syg jgn la layan marah kte tu 
klu syg marah kte balik , mst lagi teruk ! 


tapi seeloknya , hawa , kawal lah kemarahan mu , kesian adam :(

8 - kenal pasangan kte betul2 , tawu ape yg die suke , ape yg die x suke, jgn kedekut nak beli dia hadiah ke secare tbe2 , jgn tunggu masa birthday je nk bg hadiah ok ? contoh , bf kte pernah suruh kte amik coklet cadbury satu bar , egtkn utk dia , dia suka coklet , tp last last , dia bagi kita , kite yg amik , dia yg baya kt kaunter , rasa bersalah pulak , lg satu , jgn kedekut nak bawak belanja makan feveret kt lua , kt sini , tak semestinya lelaki je kne belanje prempuan ye , ape kate tong tong , atau , sharing , org kali ni dia baya , next time kite blanje , kan fair mcmtu ! untung kf :p

9 - adakan satu lagu khas , dan satu movie khas korang, contohnya , lagu kita dgn kf , we'll be a dream by we the kings ft demi , lagu ni ha , mcfly all about you , 
klu movie mungkin korang bole pilih titanic ke , a walk to remember ke , cerita hindustan pun layann~

10 - toleransi kne ada , kte manusie x pernah tak buat silap , kte tak boleh nk expect pasangan kte sempurna gila gaban , sbb xde sape pun yg perfect. terima la dia seadanya , jgn la caci maki hine dia , faham la dia , selalu lah share masalah dan kurangkan secret , jgn malu , semua org ada kelemahan
apa kata lepas ni , hari hari 
bangun tidur pagi pagi , ckp i love you
lepas makan ckp i love you
nk berak ckp i love you (ok sgt tak proper hahah)
nak tidur ckp i love you
and ape kate ,klu hari hari wajib ckp i love you secara live , broadcast , or , just real ,
on call , skype , ckp la seiklas mungkin , 
kadang2 bila tiba hari yang malang , perkataan tu lah yg kite akan sejuk perut dengar daripada si dia

tapi , kalau tak iklas jgn ckp , egt kawan kawan , tak elok mainkan hati org !

conclusion , i love you khairol fadzli


okay sory kali ni entry panjang gila , nasib la siapa internet lembab xdpt baca. hahahah



p/s - jgn pernah putus doa kt Allah ye kawan kawan :)
➾ 5 thoughts || dear stalkers ,shout here !