✰ fake vs real ✰
written on Tuesday, December 27, 2011 @3:39 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum stalkers

okay , last night i had a conversation with my buddy , izati
its about being fake or real with our loved ones
so before i am telling you the whole idea of the fake and real thingy

i bought some tops at sallyshopping last night
it is very reasonable and i fancy them so much


okay so lets start

would you prefer going out everyday 
to see your boy with blusher and makeup tebal 5 inci ?
or 
just sapu bedak habuk , i mean baby johnsons ke , eskulin ke
everyday just to see your boy

yes , everyday 

i prefer the second one which is , put on some eskulin on my face
instead off putting so much makeup on my face
tapi
bukan la mcm takpayah pakai makeup langsung ever and ever
cuma , i dont like putting too much makeup tebal smpai muka jadi kelabu and bibir jadi tebal
ala ala angelina jolie tak jadi dengan merah terang benderang
kalau ye pun, boleh la pakai foundation sikit , compact powder miami sikit ke , lip balm ke
nk ber eyeliner hari hari pun , tak cepat kering ke eyeliner kau
bukan stakat eyeliner kering ,
duit poket pun kering 
sbb asyk nk beli makeup je
tak gitu?

so , for me
yelah dah buah hati dduk kolej dekat sejengkal je 
hari hari jumpa , hari hari dinner lunch study sama sama
saya cuma pakai bedak baby johnsons or eskulin je
even tu bedak budak budak , kalau korg bau bedak eskulin kale pink yg ada gmba cinderella tu
sumpah wangi
bila dah wangi gila and harga cuma RM4
mmg jadi tumpuan aku la untuk menyapu bende2 mcmni
sebagai student uitm yg kering pokai
since kene berjimat dan duit pt dah kene tolak half kan

my next point is , 
IF hari hari kau pakai makeup tebal gila
pergi class pergi dating pergi pasar malam pun nk makeup tebal2
tak mcm fake sgt ke? no offence but

okay for an example
ada boyfren , hari hari dating pakai makeup tebal
nnt bila dah kawen malam tu dah cuci muka habis makeup tebal
tak terkejut laki kau tengok muka REAL kau nnt?
so kepada yg mcm dah hari2 makeup tebal jumpa pakwe tu
ape kate korg kurangkan sikit ketebalan makeup tu dari hari ke hari
contoh mcm
esok keluar pakai  foundation , miami , eyeliner , blusher , lipstick
lusa keluar pakai miami , eyeliner , lipbalm
tulat keluar pakai miami , lipbalm
kan comel dan simple ?

next example
klu makeup tebal2 , nnt klu ada gap class untuk sembahyang
kau nak ke sembahyang sbb nk kne amik wuduk
hilang makeup
lepastu mmg best la nk makeup balik untuk pergi next class kn?
based on my previous experience , 
perempuan di tempat kerja saya tu ,
menggunakan alasan taknak solat sebab

'ala nnt hilangla makeup i'

'ala nnt nk kene makeup balik , leceh laaa'

'klu solat takyah wuduk takpe jugak'


sampai hati perempuan2 tadi bagi alasan mcm ni kan?
okay so , 

malas nk cite lebih
renung2kan dan amalkan klu nak




p/s - natural beauty is priceless




xoxo

  




➾ 2 thoughts || dear stalkers ,shout here !