✰ adab mana? ✰
written on Saturday, April 21, 2012 @4:39 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum dear peepol


ok first of all , thank you EMICOMEL sebab commented on my previous post  just to make sure atleast someone's reading my blog everyday i suppose. haha. still , if anybody outside there yang selalu baca my blog , please leave me a precious comment , just to let me know whose actually reading ! :)

okay so , post kali ni i would like to type abouttt , teguran orang zaman sekarang. okay , to be honest. maybe semua org or majority noticed that i was free hair , i used to be the girl yang pakai tights , mini skirts , baby tee and stuff. although some peepol claimed that i was not being too sexy but to me, wearing skinny and tights are sexy. but mmg la tak se sexy britney spears or artis artis melayu skrg yg dah berkemban in public. okay so , the right thing to do as a muslim is , tegur right. but. tegur kene lah proper. sebab. forgive me if i was not mistaken , ni yang aku pernah dengar dulu dulu

Nabi tak ajar kita benci orang, Nabi ajar kita benci pada dosa yang dia buat. 
Dont hate the sinner , but hate the sins that the person did

so nak dijadikan cerita , i bumped into this one tweet from a 'muslimah' girl saying like 

'yaAllah kesiannya kau ni pakai seksi sangat , kotor la org pandang hina , kesian laki kau x dapat ape ape special ! ish teruknya kau ni !'

the weirdest part is , the girl yang tweet kate kate mcm ni tu pakai tudung , ayu muka dia kt twitter tu. but okay to me personally. personally i think , that is so not proper. its up to them nak pakai mcm mana , SURE kompom org sekeliling dia or even her fans pernah comment ckp tak elok , dosa bagai kan. so , dia pun mst dah besar dah boleh fikir sendiri. well , do you personally think she will dress up properly after reading your insulting tweets? dah kalau mak bapak perempuan tu tak tegur cara pemakaian dorg , kau rasa ape kau ckp tu boleh ubah persepsi dia? malah mcm lagi memburukkan perempuan bertudung. ok to me , lepas dah tegur , dan kalau rasa diri tu tak berhak menegur baik diam shj sbb kita pun bukan sempurna sgt. better kita mendoakan yang terbaik untuk org tu , semoga Allah bukak pintu hati dia untuk menutup aurat dan mendekatkan diri kepadaNya. so peepol , why should we caci hina maki org, jgn dok benci org jgn dok sakitkan hati org. kita yg dapat dosa. baik lah kite doa je , tu yg termampu. okay ? thats the best. peace bebeh.


so today , my life is dull as usual. but kali ni seriously dull gila. my boyfriend is on his way back to lendu and i am patiently waiting sbb dia kata nak bawak g mamam KEPCI (KFC) karang. yeay ! my family kat rumah tu tengah sedap makan spaghetti dominoes segale , so yeah . its not fairrrrrrr. susah bila dduk uitm dan tak duit ni. kerete nak sewa nak g makan lunch pun tak mampu , kredit pun tarak ! so , maggi je peneman setia. patutlah dari hari ke hari aku semakin lampi dan lampi. maggi je keje. jimat ok , dan so not healthy ! 

so mummy , if you are reading this (surely not) please tell daddy to buy me a car , i dont even care if its second hand or third hand used car , i just need transport on my own. daddy said he will buy me a car once i have to leave outside mcm bila dah x dpt kolej. but then , can you please percepatkan you decision because i need one. haha , i am soooooooooo manja ! kbai.



xo , 
CH



➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !