✰ taxi driver kt Melaka Sentral ✰
written on Wednesday, April 18, 2012 @12:01 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum again ,

okay semalam naik teksi dekat bandar melaka ni. at first , the taxi driver yang kami pilih tu nampak mcm pak haji yg cerah mukanya lagi innocent dan baik hati. and then bila kami menaiki kendereaan , pakcik terbabit mula menceritakan kisah keluarga nya , anak anak yang berjaya , gembire lah dengar. anak melayu kita dah berjaya sampai Qatar gaji sebulan cecah 12k, yg merupakan anak pakcik tu jugak lah. jadinya kami pun layan jelah cerita pakcik terbabit. kemudian masuk pulak beberapa perkara yang tidak appropriate untuk pakcik itu cerita kepada kami. hmph agak dissapointed dengan driver kami kali ni. sebab tetiba dia masuk masalah family dia , anak dia yg dah berjaya tadi , balik KL mula berjoli , kawen dgn perempuan tak elok dan dah ada anak lalu diceraikannya. itu pun adalah isu yg kami takpatut tahu kot. but mungkin by telling us the story mungkin pakcik ni akan rasa relief skit jadi kami pun meng'hmm'kan aja. kemudian nak dipanjangkan cerita sebelum sampai destinasi , pakcik ni mula masuk politik. beberapa statment pakcik tu cukup menghangatkan telinga bersih comel kami ini memandangkan kami budak politik fresh uitm negeri tu jugak. statement pakcik tu mcmni lah lebih kurang plus minus. 

'kerajaan yang kerjasama ngn yahudi , Anwar pulak disalahkan. Mahathir tu semua pemimpin tak elok , tah kemana lah nanti hancur masa depan kalau dibawah pemerintahan kerajan zaman sekarang ni yang peliknya kenapa ramai penyokong dan pengikut kerajaan ni , semua tak nampak lagi ke...'  blablabla tak egt dah

lebih kurang macamtulah ayat pakcik ni. masa tu , tangan dan laju nak amik bb nak bbm KF nk cakap , jgn ckp apa apa , pakcik ni mcm fanatic sgt , karang berdebat pulak dlm kereta ni mau tak sampai kita ni. lalu kami cuma dian dam angguk dan mengiyekan aja. nak cakap pasal politik kat blog ni pun mcm x elok. sendiri tahu mana betul mana salah , ni semua pendirian diri sendiri. ni semua based on apa yg kau percaya , kalau kau rasa mcmtubetul , tulah betul. dan sebaliknya. oghay peepol?

my point is , mungkin pakcik tu mmg begitu cara dia nak tarik org ke apa, but to me. its not appropriate lah nak cerita semua tu dekat kami. dia belum kenal kami , dia belum tahu kami sokong mana , kami suka tun Mahathir ke tak ape semua tu , kenapa perlu provoke mcmtu sekali, mungkin kene ada sensitiviti dlm diri pakcik tadi dan perlu menjaga hati kami sebagai yang memberi upah dia sebagai taxi driver.

pakcik ni orang Ampang ,KL. dan katanya dia lebih suka bekerja dari duduk rumah since anak dia dah gaji 12k sebulan kan. tapi , bile dah smpai destinasi , tambang yg sepatutnya dibayar adalah RM15. tapi kami cuma ada RM10 berkeping keping. pakcik tu pun xde duit kecik. eh? as a taxi driver ,takkan tak ada duit kecik. takkan nak expect kami yg kene sedia duit cukup cukup. tapi pakcik tadi taknak mengalah. jadi kami pun hulur RM20 rggt. rezki pakcik tu lah kot. tapi bukan nak ckp tak iklas. sepatutnya , taxi driver kene ada duit kecik. kan? hmph. kalau kami tak bagi RM20 tu mungkin tak settle lg duit smpai skrg. mungkin RM5 tu tips untuk segala isu keluarga dan politik yang telah dia bebelkan kepada kami ? ok jgn sebut , rezeki masing2. 



➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !