✰ big step ✰
written on Saturday, July 28, 2012 @3:40 PM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3


Assalamualaikum dan Selamat Berpuasa ! :)

i am currently at home, spending quality times w ze familia. i planned not to go back home this weekend, but someone did menghasut saya supaya balik KL. and tak rugi apa pun because weekend ni everybody will be at home untuk break fasting. lately , i got a lot of job promos, area KL , PJ and also Malacca. ceh Melaka nak jugak eja 'Malacca' kan. hot sikit. i am considering pasal job promo kt Melaka tu, as the venue will be at Bandar Hilir, dekat bangunan merah merah tu. haa kalau orang Melaka mesti tahu kan. bangunan merah kat sana tu sumpah lawa and mesti meletopz kalau shooting kat sana right? if jadi, i'll surely upload all the photos and the amazing result as soon as the photographers uploaded it dekat Facebook yang kucintai. cintai ke? 

okay so kali ni nak cerita sikit pasal lecture BEL semalam. instead of belajar grammar , writing and all those un-fun stuff, my lect showed the whole class, these videos currently dekat Syria skrg. you guys tau kan whats happening kat sana right now. it was so scary. seeing lelaki muda kat sana baye saya ni, pegang senapang semua , jerit Allahuakbar and BANG ! BANG ! semua sana sini sinun dok tembak menembak. and ada satu video masa tu my lect tunjuk , this one guy dah Innalillah, tangan dia putus, kepala die berlubang kene tembak. homaiAllah that was just way too scary and unacceptable! but nak buat mcm mana, my lect had to show those stuff dekat kami sbb dia rasa zaman sekarang budak budak dah tak reti bersyukur dan melampau perangai masing masing. :( 

i admit it , me too arent that good. jangan fikir org lain dlum fikir diri sendiri dulu. seriously, kalau nak kire dosa kita buat, pergh melambung lagi tinggi dari KLCC. so, apa nak buat? Allah maha pengampun. pintu taubat sentiasa terbuka bagi yang NAK. lagi lagi bulan Ramdhan yang mulia dan diberkati ni. buat apa dok karok sana karok sini, shuffling sana, lepak mamam makan roti nan sakan, taraweh tinggal, puasa tinggal. its not good to waste time masa bulan ni. it is not too late to be a better person and to have a great life ahead, clean from all the bad stuff. Allah is listening. untuk sekalian saudara kita di Syria yang sedang bermatian protect Islam, kita hanya mampu sedekahkan doa. :( 

cuba fikir, keadaan kita kt Malaysia ni. aman tenang desa permai segalanya damai. nak apa lagi? kecoh sana sini perhimpunan tak aman tu. kenapa dengan kita ni. tamak. tak reti bersyukur dan fikir waras. apa kita nak, semua dapat. cepat or lambat je cerita nye. kalau yang tak dapat tu, mst ada sbb knp Allah tak bg kita nikmat terlebih. mungkin kalau kita mewah sgt kita lupakan Dia? so guys, cukup cukup lah tu manja kan diri, stop spoiling yourself and others, its not going anywhere. lets think about the world after. prepare for that. i am so sure that i myself is not good enough. how about you ? 


Salam Ramadhan
:)


xxxxxx
➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !