✰ yeay ! ✰
written on Friday, August 10, 2012 @11:47 AM
i LOVE you
Khairol Fadzli <3

Assalamualaikum wbt semua :)
hows your puasa going on? sory lama tak update, but tetiba tergerak hati mcm nak cerita pasal semalam. okayy, semalam saya pergi photoshoot ! :D seghonok kannnnn. so hari khamis semalam adalah hari yang paling hectic bagi saya. penat yg amat, sungguh tak cukup rehat. balik koko terus makeup sejam setengah dekat MUA Kak Deera, tak sangke pulak kan dkt uitm ni ada MUA ramai jgk 2 3 org. senang lah. ni hasil make up Kak Deera. lawa kan !


malam tu , saya pakai dress cream dan tudung bawal merah. dalam gambar ni i wasnt ready yet for the photoshoot sbb masih otw ke location, nak tengok gamba real, kita kene tunggu 2 orang jejaka photographer untuk mengupload sekian gambar tersebut k? :)

pengalaman saya kali ni , ermmm, mula mula berdiri depan camera, sangat kekok dan mcm blur gila. and then thanks to the photogs sbb bagi komen yang sgt memberangsangkan, aja saya mcm mcm pose dalam mag tu, rupenye bukan model tu sengaja nak kemain tangan kt muka, tarik rantai , pgg tudung, sebenarnya pose semu a berkaitan dgn lighting, nak dptkan cukup lighting. sbb tu pose saya semalam menggedik semacam. -.- mula mula shoot bawah pokok biasa , nak test lighting dulu, then dekat kerusi batu bawah pokok tu. start dekat kerusi tu, saya dah mula konfiden dan photog dah mula tanya saya sendiri nak pose mcm mana. nak jadi seorang model, kita takbole malu, so saya pun open sgt dan saya cakap, saya selese kalau kaki mcm ni, tgn kat sini dan muka pandang sni. haa. start drpd shoot kt bench tu jgk , the photogs dah mula start puji memuji saya cakap 'ok cah lawa cah lawa , stay stay ! okay one more ! fuh meletopzzz ! ' mcmtu. haha even mcm klaka skit type kt sni but honestly bila photogs puji mcmtu buat kita lebih konfiden untuk okay lantak apa org lalu lalang nak cakap apa, i'll do it ! 

kemudian kami bergerak ke location dimana belakang saya ada kapal terbang, lawa tempat tu untuk buat photoshoot. tak sabar nak tunjuk korang hasil gambar saya shoot. lama jgk dkt kapal terbang tu. sbb nak kene cari port lighting yang pling lawa dan buat gamba soft dan clear. kaki saya pun dah menggigil pakai kasut 4 inci setengah, muka dah berpeluh sbb pose maut sampai nafas pun mcm tak cukup. lepas dkt area kapal terbang, kami ke tembok tepi tu, ha kat situ saya suka sangat pose, belajar dari tengok majalah je senanye, tapi cameraman pun suka pose saya dan lighting lawa sampai photog tu cakap dah gian nak shoot sbb lawa sangat lighting dan pose nice gila. tapi bnyak sgt bnd yg jadi malam tu, sbbkan angin kt melaka ni kuat malam2, habis jatuh camera sana sini jatuh payung besar yg org guna masa nak amik gamba passport kt kedai gamba tu kan? kesian pulak sbb denga cerita mcm ada yg patah2. hhmmph, lepas kt tembok tu , location next tu adalah favorite saya, photogs ni risau kalau saya tak selese shoot kat sini , tapi senanye saya lagi suka ! haha paling best, saya shoot dkt tepi jalan sbb nak dpt lighting lampu jalan dan shopping complex kat blakang saya. gambar sgt cantik. dan orang lalu lalang ramai sampai duduk tepi jalan tengok saya pose. orang naik kereta hon hon , cakap dah lawa dah !, or ada auntie chinese ni bukak tingkap , slow , dan buat good sign guna dua dua tangan dia, and then ramai jgk org kt situ sbb dekat ngn mcd, so semua org mcm bg support membina jgk, org pandang senyum2 orang hon2 kereta dan slow kan motor dan kereta untuk tengok, rempitz sekalian pun cakap sesuatu yang buat saya lebih konfiden senanye. 
terimakasih warga negeri Melaka ! cehh :p

dan tepi jalan tu adalah last shoot sbb dah lambat sgt waktu tu. and then kami ke mcd untuk makan dan beli untuk sahur sekali. and saya belanja lah sekian teman yang setia menunggu saya habis photoshoot. walaupun semua mcm buat muka , tidur tidur dan penat, takpe, syg korg lebih, sory takde gambr korg bersama malam nak letak sini , tapi sayang lebih la. tengkiu..

cc ; Intan Syafira, Nurul Asmida, any my ling ling Khairol fadzli 



thanks jugak kepada dear photographers yang banyak bagi komen membantu dan tolong saya, 
kalau ada rezeki lepasni shoot dkt butik pengantin pulak ! ni fb photog saya, tapi yg lgi sorg saya tak add lagi, and fb MUA saya semalam pun baru add tadi, nanti saya bagi link sekali okay.

---> photog saya , dakfiq

terimakasih kepada semua yang menjayakan photoshoot saya kali ini. 
much <3

➾ 0 thoughts || dear stalkers ,shout here !